Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνικη Μυθολογια: ΑΠΟΛΛΩΝ

 Ο Απόλλωνας είναι ο Θεός του φωτός, ο Θεός της μαντικής τέχνης και των οραμάτων, της μουσικής, των τραγουδιών και της ποίησης (προστάτης των καλών τεχνών), ο αιώνιος έφηβος. Ακόμη είναι ο Θεός της θεραπείας αλλά επειδή πολύ συχνά στην αρχαία Ελλάδα όποιος είναι ικανός για το καλύτερο, είναι ικανός και για το χειρότερο, ο Απόλλωνας είναι ο θεός της πανούκλας και των ασθενειων.Ο Απόλλωνας ανήκει στη δεύτερη γενιά των Ολύμπιων θεών. Είναι καρπός της ερωτικής σχέσης του Δία με τη Λητώ και αδερφός της Άρτεμης.Ο Δίας, οπατέρας των θεών και των ανθρώπων, θαμπώθηκε από την ομορφιά της Λητώς που προερχόταν από τη γενιά των Τιτάνων και έσμιξε ερωτικά μαζί της. Η ζηλιάρα Ήρα όμως αγανακτισμένη από τις αναρίθμητες απιστίες του άντρα της με θνητές και θεές και επειδή δεν είχε τη δύναμη να βλάψει το σύζυγό της, εναντιώθηκε στη Λητώ και βάλθηκε να μην την αφήσει με κανένα τρόπο να γεννήσει.

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά δεν ήταν μύθοι

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά δεν ήταν μύθοι

Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός. Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας - η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή... 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις.

Ελληνικη Μυθολογια: ΑΘΗΝΑ


 Η Αθηνά είναι γνωστή ως η θεά της σοφίας, της άμυνας της πόλης, της ύφανσης και της κεραμοποιείας. Είναι πολεμίστρια, όμως αρκετά είναι τα σημεία που την
διαφοροποιούν από τον αδερφό της, τον θεό του πολέμου Άρη. Η Αθηνά μάχεται έξυπνα και ως θεά της σοφίας που είναι κερδίζει τις μάχες. Νικήτρια από το πεδίο της μάχης εκτός του λόγου που αναφέραμε βγαίνει και για έναν άλλο λόγο. Η Αθηνά μάχεται τον δίκαιο πόλεμο. Αυτός είναι και ο λόγος που ήταν τόσο αγαπητή
στους αρχαίους χρόνους και η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη με τρανταχτότερο παράδειγμα την Αθήνα όπου έδωσε και το όνομά της και στην οποία χτίστηκε ο
ναός σύμβολο της πόλης, ο Παρθενώνας. Οι Έλληνες, ο πρώτος λαός που κατέκτησε τη λογική σκέψη και διατύπωσε καθολικούς νόμους για τη λειτουργία του σύμπαντος, έπλασαν μια θεά που προσωποποιούσε την εξυπνάδα και τη φρόνηση. Άλλωστε, ακόμη και ο τρόπος γέννησης της θεάς ήταν τέτοιος που μαρτυρούσε τις ιδιότητές της.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ελληνική Μυθολογία: ΔΙΑΣ

Ελληνική Μυθολογία - Μέρος πρώτο: ΔΙΑΣ
Ο πολυθεϊσμός ήταν από τις πιο διαδεδομένες θρησκείες των Αρχαίων Ελλήνων. Για τους Αρχαίος Έλληνες, οι θεοί σαν σύνολο αντιπροσώπευαν μια σημαντική έννοια – την φύση σε όλες της τις εκφορές και κάθε θεός η θεά συσχετιζόταν με μια η περισσότερες δυνάμεις της φύσης.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μάθε ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που σε κρατάνε εγκλωβισμένο στη φυλακή του Matrix



Το καλό και το κακό είναι το σύστημα Matrix
Η θετική και η αρνητική σκέψη σε εγκλωβίζει στη φυλακή του Matrix

Σε τι κόσμο νομίζετε ότι ζούμε; 
Στον κόσμο των αντιθέτων!

Πιστεύετε ότι ζείτε σε έναν κόσμο αληθινό;
Νομίζετε ότι μπορούμε να ξεφύγουμε, όταν το οτιδήποτε που σκεφτόμαστε ανήκει στις αισθήσεις του MATRIX;

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πέτα ψυχή...



Γράφει η Βάνα Καραγιάννη

Υπάρχουν, στ’ αλήθεια, κάποιες «εμπνευσμένες» στιγμές που έχεις την αίσθηση, πως μπορείς να σηκώσεις στην πλάτη σου ένα θεόρατο βουνό, πως μπορείς να διασχίσεις τη θάλασσα με τον ίδιο, ακριβώς, τρόπο που διασχίζεις τη ξηρά, πως μπορείς να ανοίξεις διάπλατα τα ελαφριά και πελώρια φτερά σου και να πετάξεις ... πως μέσα σου δεν υπάρχουν όρια ... πως δεν υπήρξανε ποτέ ...

Ο σκορπιός ( διδακτική ιστορία)



Ένας μοναχός ζεν, διαλογιζόμενος στις όχθες ενός ρέματος, είδε ένα σκορπιό που είχε πέσει μέσα στο νερό και αποφάσισε να τον σώσει.
Όταν τον έπιασε, ο σκορπιός τον τσίμπησε.
Εξ αιτίας του πόνου, ο μοναχός άφησε πάλι τον σκορπιό ο οποίος έπεσε πάλι μέσα στο νερό.
Ο μοναχός προσπάθησε πάλι να τον βγάλει από το νερό αλλά ο σκορπιός τον τσίμπησε ξανά.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ερμηνείες του μύθου της αρπαγής της Περσεφόνης





Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας. Πατέρας της ήταν ο Ζεύς και σύζυγος της ο Άδης. Μαζί του γέννησε τον Ζαγρέα, τον Ευβουλέα και τον Σαβάζιο. Ο Άδης την πήρε στον κάτω κόσμο για την ομορφιά της. Η Θεά Δήμητρα όμως τη ζήτησε πίσω. Ο Άδης συμφώνησε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη είναι στον πάνω κόσμο η Θεά Δήμητρα χαιρόταν και υπήρχε καλοκαιρία, ενώ τους άλλους κακοκαιρία.

Ο κόσμος είναι «με το ζόρι» υλικός

Διαβάζουμε στο Εγχειρίδιο των Ζίντζα: «Ο Ζίντζα δε βρίσκει την ευτυχία του στα πράγματα αυτού του κόσμου, γιατί είναι εφήμερα, μα ούτε και στα αιώνια πράγματα, γιατί τέτοια δεν υπάρχουν. Την ευτυχία του την βρίσκει...

Ο κόσμος είναι «με το ζόρι» υλικός

*Περίπου χίλιοι άνθρωποι κάθε χρόνο σκοτώνονται από επιθέσεις λεοπαρδάλεων.

*O Μότσαρτ έχει γράψει όπερα για κουκλοθέατρο.

*Ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε: «Αδιάκοπα το ατέλειωτο κυλάει προς το απύθμενο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανείς μας»

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;





augo-Ihsous

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; -ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»
Γράφει η Αγγελική Αναγνώστου


 Σε όλες τις θρησκείες και τις μυθολογίες των λαών του κόσμου, το υλικό σύμπαν (ορατό και αόρατο) συμβολίζεται με ένα αυγό.

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΜΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ;


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ – ΚΑΛΟΓΕΡΑ

Λύνεις το πρόβλημα όταν αναγνωρίσεις ότι το έχεις.


Επιχειρώντας οι επιστήμονες να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το υλικό σύμπαν, ίδρυσαν το CERN ώστε μέσα από μια σειρά πειραμάτων να διερευνήσουν αυτήν την διαδικασία.
Η σύγκρουση των σωματιδίων που επιχειρείται μέσα στον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων του CERN, σκοπό έχει να προσομοιώσει τις πρωταρχικές συνθήκες που επικρατούσαν και οι οποίες συνέβαλαν στην δημιουργία του σύμπαντός μας. Αυτή όμως η διαδικασία της αναζήτησης των πρωταρχικών γεγονότων της γέννησης του σύμπαντός μας, προκαλεί μικρο-στροβίλους, δημιουργώντας μικρές μαύρες τρύπες. Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί.

Sern

Τι είναι όμως μια μαύρη τρύπα;

Ο Stephen Hawking στο βιβλίο του «Το Σύμπαν σε ένα καρυδότσουφλο» περιγράφει ακριβώς τον όρο, ορίζοντας ως Μαύρη τρύπα

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ




ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; -ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ»
Γράφει η Αγγελική Αναγνώστου


Τι σημαίνει άραγε η ρήση του Ιησού στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ. ΙΒ §25


Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

« Συνέχιζε να πηγαίνεις κόντρα στη ¨ροη του κοπαδιού¨ και η δικαίωση σου είναι θέμα ελάχιστου χρόνου »






Όταν έρθει ο καιρός που θα νιώσεις ΜΟΝΟΣ ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων και ο κύκλος των φίλων και συγγενών δεν θα σε αγγίζει εσώψυχα…

Όταν έρθει η μέρα που θα νιώσεις ότι ¨πνίγεσαι¨ σε μια θάλασσα ¨άψυχων ανθρώπων¨ και θες να φύγεις ¨μακριά¨…

Όταν έρθει η στιγμή που όλα θα σου φαίνονται ¨άδεια¨ και ανούσια σε ένα κόσμο ψεύτικο και ξένο για σένα…


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η δύναμη της σκέψης μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!



Υπάρχει μια μοναδική, ευφυής Συνείδηση που εισχωρεί σε ολόκληρο το Σύμπαν -πανίσχυρη, πάνσοφη, πανδημιουργός και πανταχού παρούσα- ο Οικουμενικός Νους.

Το μυαλό σας είναι μέρος αυτού του Ενός οικουμενικού Νου και δεδομένου ότι οι σκέψεις σας είναι ένα προϊόν του μυαλού σας, τότε κατά συνέπεια η Δύναμη της Σκέψης σας είναι επίσης απεριόριστη.

Ο χρυσός αριθμός φ


Τι κοινό έχουν μια πιστωτική κάρτα, η αναπαραγωγή των κουνελιών, το κουνουπίδι και ο Παρθενώνας; Η απάντηση ακούει στο όνομα 1,618033..., το χρυσό αριθμό. Μάθετε τι τον καθιστά τόσο μαγικό!
Τι το ιδιαίτερο έχει, λοιπόν, αυτός ο αριθμός; Σε τι διαφέρει από τους άλλους; Όπως ο π (3,141592...) εκφράζει το πιο τέλειο γεωμετρικό σχήμα, τη σφαίρα, έτσι και ο φ (1,618033...) είναι ο αριθμός της ομορφιάς. Ο μοναχός του 15ου αιώνα Λούκα Πατσιόλι, επηρεασμένος από την αντίληψη της εποχής ότι οι νέες γνώσεις της επιστήμης έπρεπε να ενταχθούν στο εκκλησιαστικό δόγμα, τον ονόμασε Η θεία αναλογία. Πού αναφέρεται αυτή η φράση, που θα ταίριαζε μάλλον σε αλχημιστή ή αποκρυφιστή παρά σε μαθηματικό; Στο «χρυσό αριθμό», ονομασία που αποδίδεται στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Αιώνες αργότερα, ο Αμερικανός μαθηματικός Μαρκ Μπαρ θα τον προσδιόριζε με το ελληνικό γράμμα φι, προς τιμήν του γλύπτη Φειδία, ο οποίος με βάση αυτόν τον αριθμό δημιουργούσε τα έργα του.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Μάνος Δανέζης - Ο αποκωδικοποιητής των μυστικών του Σύμπαντος



Μάνος Δανέζης - Ο αποκωδικοποιητής των μυστικών του Σύμπαντος


Υπάρχουν άνθρωποι που τόλμησαν με τη σκέψη τους ν’ αγγίξουν τα άστρα, να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του σύμπαντος και να χαρίσουν τις γνώσεις τους στην ανθρωπότητα.

Ο Έλληνας αστροφυσικός, πανεπιστημιακός και συγγραφέας Μάνος Δανέζης είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας πραγματικός Επιστήμονας με Ε κεφαλαίο, ταγμένος στην ανακάλυψη και στη διάδοση της Γνώσης. Μαζί με τον Στράτο Θεοδοσίου είναι οι Έλληνες «Καρλ Σαγκάν», που κατάφεραν να μεταδώσουν τη μαγεία της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό. Εκτός από αναπληρωτής

Θα πεθάνω όταν θέλω εγώ...Λιαντίνης


Οι χαώδεις διαφορές του Έλληνα με τον "Ελληνοέλληνα" - Δημήτρης Λιαντίνης


Ο "Ελληνοέλληνας"

Όλα καλά και περίκαλα τά 'χουμε με την πατρίδα. Με το έθνος, την ιστορία μας, και τους «αρχαίους ημών πρόγονοι». Μόνο που ξεχάσαμε ένα. Πως εμείς οι νέοι με τους αρχαίους έλληνες έχουμε τόσα κοινά, όσα ο χασαποσφαγέας με τις κορδέλες, και η μοδίστρα με τα κριάρια. Κι από την άλλη φουσκώνουμε και κορδώνουμε, και ταρτουφίζουμε για «τσι γενναίοι προγονοί» σαν τι;

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Οι 4 Σύντροφοι της Ζωής σου...





Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια βασίλισσα, που είχε 4 συντρόφους.
Πάνω απ' όλους έδειχνε αδυναμία στον τέταρτο. Τον στόλιζε με ακριβά ρούχα, του χάριζε πάντα τα καλύτερα, τον στόλιζε με κοσμήματα, του φορούσε αρώματα και του φερόταν πολύ γενναιόδωρα.

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Το αλάτι σε δηλητηριάζει! Το αλάτι σε δηλητηριάζει!






Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η μαγειρική τέχνη έχει εξελιχθεί σε επιστήμη. Καθημερινά, βλέπουμε στην τηλεόραση παχύσαρκους και κοιλιόδουλους «σεφ» να μαγειρεύουν διάφορα «γκουρμέ» πιάτα. Οι συνταγές ποικίλες, αλλά με ένα κύριο κοινό συστατικό. Το ΑΛΑΤΙ. Το πιο διαδεδομένο καρύκευμα, που, αν αφαιρεθεί από την εκάστοτε συνταγή, το φαγητό, αμέσως, χρεοκοπεί. Το αλάτι είναι ένα πρωτοπλασματικό δηλητήριο, όπως και το αλκοόλ. Το κοινό επιτραπέζιο αλάτι (χλωριούχο νάτριο) είναι ένα ανόργανο στοιχείο και ως εκ τούτου δεν

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΑΟΛΙΝ



Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο. Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας. Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ



Ο Ιησούς είπε: "Ευλογημένοι οι μοναχικοί και εκλεκτοί, διότι εσείς θα βρείτε το Βασίλειο. Διότι εσείς προέρχεσθε από αυτό και σε αυτό θα επιστρέψετε". (Ύμνος του Θωμά)
Ο όρος "Γνωστικισμός" προέρχεται από την ελληνική λέξη "Γνώση". Ο Ιωσήφ Κάμπελ αναφέρει ότι:
"η λέξη "γνώσις" αντιστοιχεί στη γνώση που προέρχεται είτε εμπειρικά μέσω των αισθήσεων είτε λογικά μέσω των διαφόρων κατηγοριών της σκέψης".

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Sharpest ever view of the Andromeda Galaxy

Για όσους πιστεύουν ότι είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, ρίξτε μια ματιά στο 1/4 του γαλαξία της Ανδρομέδας. Απλά σοκαριστικό άν σκεφτούμε ότι υπάρχουν τρισεκατομμύρια γαλαξίες σαν αυτόν.
Απλά κάντε ζουμ για την συνειδητοποίηση μέσω 1 δισεκατομμυρίου mpxls.

http://www.spacetelescope.org/images/heic1502a/zoomable/

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ “Ε” ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΑ                VILLAJUIF
ΤΡΟΦΙΜΩΝ                FRANCE          MAX PLANK               ΕΠΟΙΖΩ
————————————————————————————————————————————————
ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ :
Ε102                    ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΑΛΛΕΡΓIΕΣ
Ε104                    ΥΠΟΠΤΟ          ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ
Ε110                    ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε120                    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122                    ΥΠΟΠΤΟ          ΑΚΙΝΔΥΝΟ                ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε124                    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε127                    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ              ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131                    ΚΑΡΚΙΝΙΓΟΝΟ     ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ             ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε141                    ΥΠΟΠΤΟ          ΥΠΟΠΤΟ                  ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ
Ε142                    ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ     ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ             ΥΠΟΠΤΟ
Ε150                    ΥΠΟΠΤΟ          ΥΠΟΠΤΟ                  ΓΑΣΤΡ.ΔΙΑΤΑΡ.
Ε151                    ΥΠΟΠΤΟ          ΑΚΙΝΔΥΝΟ                ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε153                    ΥΠΟΠΤΟ          ΥΠΟΠΤΟ                  ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε171                    ΥΠΟΠΤΟ          ΥΠΟΠΤΟ                  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173                    ΥΠΟΠΤΟ          ΥΠΟΠΤΟ                  ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε180                    ΥΠΟΠΤΟ          ΑΚΙΝΔΥΝΟ                ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.